"Pre ľudí je levanduľa zaujímavá hlavne tým, že si tu môžu oddýchnuť,
zrelaxovať sa, máme tu veľa včiel, ich bzukot pôsobí upokojujúco,"
ozrejmila. Levanduľové pole s rozlohou 3,5 hektára s približne 76.000
rastlinami je pre verejnosť atraktívne po rozkvitnutí, od polovice júna.
Najviac návštevníkov tu zaznamenávajú cez víkendy.
Podľa Badidovej slov si pestovanie levandule lekárskej vyžaduje najmä
kyslú pôdu a slnečné stanovisko, starostlivosť o ňu spočíva v
pravidelnom pletí buriny. Rastliny na trnavskej farme sú staré štyri
roky, samozber tu realizujú premiérovo. "Tento druh levandule sa môže
používať aj v kuchyni. Ľudia to používajú najviac na výrobu sirupu
alebo na sušenie do vrecúšok, na ozdobu, macerovanie, má veľa využití," doplnila.